Ecler cu sos de fructe de pădure

Printeaza

Ecler cu sos de fructe de pădure: apa, sare, unt, faina, oua, budinca, lapte, ciocolata, frisca, fructe de padure, zmeura, mure.

Ingrediente:

  • 220 ml apă
  • un vârf de linguriţă cu sare
  • 125 g unt
  • 150 g făină
  • 4 ouă
  • un plic cu budincă de caramel
  • 500 ml lapte dulce
  • 100 g ciocolată cu cafea
  • 500 m frişca
  • 500 g fructe de pădure congelate
  • 200 g zmeură
  • 200 g mure

Mod de preparare:

Apa se fierbe într-o oală împre­ună cu sarea şi untul. Când untul s-a topit, se adaugă făina şi se amestecă bine cu o lingură ca să nu se formeze cocoloaşe. Se lasă să se răcească, se adaugă pe rând ouăle, mixând bine după fiecare.

Se tapetează o tavă cu hârtie de copt, se pune aluatul într-un pistol pentru fursecuri sau într-o pungă şi se toarnă bastonaşe.

Se introduce tava în cuptor şi se coc la foc potrivit până cresc şi devin aurii, fără să se deschidă uşa cuptorului în primele 10 minute.

Budinca se prepară conform  instrucţiunilor de pe plic şi se lasă să se răcească. Se amestecă împreună cu murele şi zmeura şi se pune în cojile de ecler ere tăiate în două.

Se suprapun cele două părţi, se glazurează cu ciocolată topită şi se introduc la rece. Frişca mixată se amesteca cu fructele congelate pasate cu un blender şi se toarnă lângă eclerele reci.

Ecler cu sos de fructe de pădure

Ecler_cu_sos_de_fructe_de_padure

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.