Dulceata de nuci cu vanilie si lamaie

Printeaza

Dulceata de nuci cu vanilie si lamaie din: nuci verzi tinere, zahăr tos, baton de vanilie, apă, zeama de lamaie.

Dulceata de nuci cu vanilie si lamaie

Ingrediente:

  • 6OO g nuci verzi tinere
  • 500 g zahăr tos
  • 1 baton de vanilie
  • 450 ml apă
  • zeama de la 1/2 lămâie

 

Mod de preparare:

Nucile spălate bine şi curăţate de coaja verde le pui pe rând într-un castron cu apă rece.

Opăreşti nucile în apă clocotită, timp de 10 minute. Repeţi această operaţie de 4-5 ori.

Speli din nou nucile cu apa rece, schimbând apa de 4-5 ori. Pui la fiert într-o oală pentru dulceaţă zahărul, împreună cu apa, având grijă să îndepărtezi spuma.

Când siropul începe să se lege, adaugi nucile, zeama de lămâie şi batonul de vanilie.

A doua zi, o fierbi din nou timp de 10 minute.

După ce s-a răcit, pui dulceaţa în borcane sterile, pe care le acoperi cu celofan şi fierbi borcanele timp de 15 minute, la bain-maire.

Dulceata de nuci cu vanilie si lamaie

retete

Rețetă de Dulceață de Gutui – Cum să prepari o delicioasă dulceață acasă

Rețetă de Dulceață de Gutui – Cum să prepari o delicioasă dulceață acasă din: gutui, zahar, suc de lamaie, apa. Dulceața de gutui este o delicatesă tradițională cu rădăcini adânci în bucătăria românească și în alte bucătării din Europa. Gutuile sunt cunoscute pentru aroma lor bogată și gustul dulce-acrișor, ceea ce le face ingredientul perfect […]

retete

Dulceață picantă de ardei iute și gogoșari

Dulceață picantă de ardei iute și gogoșari din: ardei iuti, gogosari, zahar, apa, suc de lamaie, sare. Această dulceață de ardei iute și gogoșari are un gust unic și picant care poate fi folosit pentru a da un plus de savoare preparatelor culinare.   Ingrediente: 500 g de ardei iuți roșii 500 g de gogoșari […]

retete

Dulceata de mere cu caramel

Dulceata de mere cu caramel din: mere, zahar, suc de lamaie, extract de vanilie, sare. Aceasta dulceata are un gust bogat, cu o nota subtila de caramel, si este perfecta pentru a fi savurata pe paine prajita, clatite sau chiar adaugata intr-un iaurt. Initial, dulceata era facuta cu miere, iar apoi zaharul a devenit ingredientul […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.