Dovlecei cu branza dulce si rosii

Printeaza

Dovlecei cu branza dulce si rosii din: dovlecei, brânză dulce de vacă, ou, verdeaţă, ulei, supă de zarzavat, roşii, smântână, sare, piper măcinat.

Dovlecei cu branza dulce si rosii

Ingrediente:

  • 6 dovlecei mijlocii
  • 200 g brânză dulce de vacă
  • 1 ou
  • verdeaţă tocată
  • 1 ceaşcă ulei
  • 1 cană supă de zarzavat
  • 2 roşii
  • smântână
  • sare
  • piper măcinat

Mod de preparare:

Se curăţă dovleceii de coajă, se spală şi se golesc de seminţe cu un cuţit ascuţit. Se lasă să se scurgă.

Separat, se frământă brânza cu verdeaţă tocată, se adaugă oul, se omo­genizează şi se sărează amestecul.

Se unge o formă de sticlă incasabilă cu unt, se pun dovleceii umpluţi unul lângă altul, cu felii de roşii printre ei, şi se acoperă cu o cană de supă de zarzavat sau de apă caldă.

Forma se introduce în cuptorul cald, pentru o jumătate de oră, şi se lasă la foc potrivit.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.