Dovlecei umpluti la cuptor cu nucsoara

Printeaza

Dovlecei umpluti la cuptor cu nucsoara din: dovlecei, vanata, morcovi, patrunjel, telina, mazare, unt, faina, lapte, sare, piper.

Ingrediente:Dovlecei umpluti la cuptor cu nucsoara

  • 2 dovlecei potriviţi
  • 1 vânătă medie
  • 2 morcovi
  • 1 pătrunjel
  • 1/2 ţelină
  • 1 conservă mică de mazăre
  • unt

Pentru sos:

  • 1/4 pachet cu unt
  • 1 lingură cu vârf cu făină
  • 300 ml lapte fierbinte
  • sare
  • piper
  • nucşoară

 

Mod de preparare:

Topeşte untul într-o crăticioară, dar fără a-l da în clocot. Adaugă făina şi amestecă bine ca să desfaci cocoloaşete. După un minut, adaugă laptele treptat şi lasă pe foc 1-2 minute.

La final, condimentează după gust şi adaugă un vârf de cuţit cu nucşoară rasă. Lasă sosul la cald.

Taie vânătă pe lung şi scobeşte miezul. Porţionează dovleceii şi scobeşte-i şi pe ei. Dă-le într-un clocot, doar cât să se pătrundă puţin.

Curăţă morcovii, pătrunjelul şi ţelina şi fierbe-le în apă cu sare şi un strop de ulei. Toacă-le cubuleţe, pune mazărea şi adaugă sosul călduţ.

Umple vânătă şi dovleceii cu legumele în sos alb, aşază-le pe o tavă unsă cu unt şi dă la cuptor pentru 20-25 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.