Diverse condimente aromate

Printeaza

Garam masala – Este un amestec de condimente care, potrivit medicinei indiene ayurvedice, încălzesc corpul. Garam maşala are culoarea tutunului maro şi se utilizează, datorită aromei puternice, în special în preparate din carne. Poate fi adăugat fie în grăsime fierbinte, înainte de a rumeni carnea, fie, în cele mai multe cazuri, la sfârşitul procesului de gătit.

Ghimbir – Este apreciat de 2000 de ani pentru beneficiile sale în menţinerea funcţionalităţii digestive. Tulpina subterană (rizomul) poate fi utilizată proaspătă sau uscată, sub formă de pulbere. în preparatele asiatice atenuează mirosul de carne de oaie, scoici sau peşte, mai bine decât usturoiul.

Ienibahar – Numele românesc vine din turcă. Se mai numeşte şi piment. Este o aromă frecventă pentru bucătăria arabă şi definitorie pentru bucătăria caraibiană.

Ienupar – Fructele de ienupăr, zdrobite uşor, se folosesc pentru vânat şi pentru cărnurile grele. Cu sare de mare şi usturoi, formează un trio care acompaniază preparatele din varză.

Nucşoara este sâmburele fructului unui copac din Insulele Moluce (Indonezia). Se macină şi se foloseşte drept mirodenie pentru dulciuri. Nucşoara măcinată îşi pierde rapid aroma: un gurmand adevărat va cumpăra nucşoare întregi şi va rade câte puţin în mâncărurile preferate.

 

Condimente aromate

Diverse condimente aromate

 

 

 

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.