Desert: Choux a la creme

Printeaza

Desert: Choux a la creme din: faina, unt, zahar, oua, sare, ulei, frisca, ciocolata.

Ingrediente:Desert: Choux a la creme

Pentru aluat:

  • 150 g făină
  • 250 ml apă
  • 75 g unt
  • o lingură zahăr
  • 4 ouă
  • un praf sare
  • ulei

Pentru umplutură:

  • 300 ml friscă lichidă
  • 100 g zahăr pudră
  • 100 g ciocolată neagra

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, se amestecă sarea, untul şi apa si se pun pe foc. Când dă în clocot, se pune toată făina odată, se amestecă energic, se adaugă cele 4 ouă, unul după altul, amestecând foarte bine după fiecare.

In tava de copt unsă cu ulei se repartizează cu seringa de bucătărie sau cu lingura mici cantităti rotunde care se coc 25 de minute.

Apoi se lasă 10 minute în cuptor, cu focul stins şi usa închisă.

Se bate frişca, se amestecă bine cu zahărul pudră şi se topeşte ciocolata. Se taie un capac de la gogoselele de aluat, se umplu cu friscă, se toarnă ciocolata deasupra.

Se lasă să se închege si se aduc la masă cu friscă deasupra.

 

Pofta buna!


Poate te intereseaza si:

Choux a la creme cu cafea

Choux a la creme cu cafea din: unt, zahar, cafea, choux gata preparate. Ingrediente: 200 g unt 150 g zahăr 5 linguri cafea 1 pungă de choux gata preparate Mod de preparare: Mixezi untul la temperatura camerei cu zahărul pudră/până ca­pătă o consistenţă cremoasă. Incorporezi cafeaua şi mai baţi câ­teva minute. Tai în jumătate fiecare choux şi […]

Reteta choux-uri insiropate

Choux a la creme cu caramel

Choux a la creme cu caramel din: choux, frisca lichida, zahar pudra, zahar. Ingrediente:  cantitate dublă de choux-uri 600 ml frişcă lichidă 4 linguri zahăr pudră 100 g zahăr tos ornamente aurii comestibile     Mod de preparare: Prepară cantitate dublă de choux-uri conform reţetei de bază. Bate frişca cu zahăr pudră şi umple choux-urile. […]

Choux a la creme de casa

Choux a la creme de casa din: unt, faina integrala, oua, frisca lichida, ciocolata amaruie, lapte, zahar pudra, lichior crema. Ingrediente:  85 g unt, plus 15 g pentru sosul de ciocolată 100 g făină integrală 3 ouă, bătute 600 ml frişcă lichidă 100 g ciocolată amăruie, ruptă bucaţi 4 linguri lapte 4 linguri zahăr pudră […]

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.