Deliciu cu nucă

Printeaza

Deliciu cu nucă din: oua, zahar pudra, nuca, faina, sare, zahar vanilat, crema mascarpone, zahar vanilat, cafea, nuca si ornamente.

Ingrediente:

 pentru foi:

  • 8 oua
  • 8-10 linguri zhar pudra
  • 200 g nuca macinata
  • 4 linguri faina
  • un praf sare
  • un plic zahar vanilat

pentru crema:

  • 300 g crema mascarpone
  • 4 galbenusuri
  • 200 g zahar pudra
  • un plic zahar vanilat
  • o lingurita cafea instant
  • 450 g frisca naturala batuta
  • nuca macinata pentru ornat
  • ornamente din caramel

 

Mod de preparare:

Se separă ouăle. Albuşurile se bat spumă cu zahărul pudră şi zahărul vanilat.

Se adaugă gălbenuşurile şi, la final, făina cernută şi nucile coapte şi măcinate.

Se încorporează uşor cu telul ca să nu rămână cocoloaşe.

Se tapetează tăvile cu hârtie de copt şi se împarte compoziţia în trei părţi egale. Se coc foile la foc moderat.

După ce s-au scos de la cuptor, hârtia de copt se desface cu atenţie, ca să nu se rupă foaia, şi se lasă să se răcorească.

In timp ce se răcoresc foile, se prepară crema.

Se freacă găl­benuşurile cu zahărul, se adaugă crema mascarpone şi cafeaua instant.

Se adaugă şi frişca bătută şi se amestecă uşor să nu se lase.

Se umplu foile cu cremă, iar peste ultimul strat de cremă se presară nucă măcinată şi ornamente din caramel.

 

Deliciu cu nucă

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • prajitura deliciu
  • deliciu cu nuca

2 comentarii

  1. Foarte bun

  2. Nina Apostoleanu

    Este buna prajitura asta?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.