Curcan umplut cu ciuperci si carne de porc

Printeaza

Curcan umplut cu ciuperci si carne de porc din: curcan, ciuperci, slanina, carne tocata de porc, oua, coniac, sare, piper, paine.

Ingrediente:Curcan umplut cu ciuperci si carne de porc

  • 1 curcan de 4-5 kg
  • 6-10 ciuperci (sau 3-4 trufe negre)
  • 10-12 felii de slănină
  • 1/2 kg carne tocată de porc
  • 2 ouă
  • 2-3 linguri de coniac
  • sare
  • piper măcinat
  • 1 felie de pâine

 

Mod de preparare:

Spălaţi curcanul pg dinăuntru şi pe dinafară, săraţi uşor. înlăturaţi: aripile, gâtul cu guşa, capul, ghearele. Lăsaţi pasărea aşezată pe prosop curat ca să se scurgă.

Curăţaţi ciupercile – de preferat să folosiţi trufe – înlăturaţi codiţele, tăiaţi fdîii subţiri, spălaţi şi scurgeţi, apoi stropiţi cu coniac. împărţiţi ciupercile în două: o parte o amestecaţi cu carnea tocată, iar ceea ce a rămas se introduce uşor sub pielea păsării, în dreptul pieptului.

Peste carnea tocată puneţi ouăle bătute, sare, piper măcinat, o felie de pâine fărâmiţată şi codiţele ciupercilor tocate mărunt.

Frământaţi amestecul cu mâna, umpleţi curcanul. înveliţi pasărea cu felii subţiri de slănină, puneţi să se frigă pe spate

Intr-o cratiţă sau tavă de friptură. După 1 oră lăsaţi pasărea pe o parte. (Dacă n-aţi cusut golul pe unde aţi pus umplutura, acoperiţi cu 1 felie de pâine.) Lăsaţi să se frigă la foc moderat încă 1 oră; întoarceţi iar pasărea, frigeţi încă 2 ore. Scoateţi curcanul, porţionaţi carnea şi umplutura.

Serviţi cu pâine de casă şi vin alb sau roşu.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.