Reteta zilei: Spanac sote cu bacon

Spanac sote cu bacon din: spanac, sare, bacon, ceapa, supa de pui. Spanacul este o sursă excelentă de vitamine și minerale esențiale. Conține vitamina A, vitamina C, vitamina K, acid folic, fier, calciu, potasiu și magneziu. Spanacul este bogat în antioxidanți, cum ar fi beta-carotenul și luteina, care pot ajuta la protejarea celulelor împotriva stresului […]

Reteta zilei: Sandwich cald cu sunca de vita

Sandwich cald cu sunca de vita din: panie de secara, unt, cascaval, sunca de vita. Termenul “sandwich” provine de la John Montagu, al 4-lea conte de Sandwich, un om de stat englez din secolul al XVIII-lea. Se spune că el a fost pasionat de jocurile de cărți și a cerut bucăți de carne între două […]

Reteta zilei: Clatite cu sunca

Clatite cu sunca din: oua, lapte, apa, faina, unt, sare, sunca, pepene galben.   Ingrediente: 2 oua 3/4 cana lapte 1/2 cana apa 1 cana faina 3 linguri unt topit 1/4 lingurita sare sunca, feliata subtire pepene galben   Mod de preparare: Se amesteca totul, cu excepția șuncii si a pepenelui într-un blender. Procesati timp […]

Reteta zilei: Conopida cu bacon si pasta de ardei iute

Conopida cu bacon si pasta de ardei iute din: conopida, usturoi, sare, piper, pasta de ardei iute, bacon.     Ingrediente: 1 conopidă, rupta buchetele 2 catei usturoi sare si piper pasta de ardei iute, dupa gust bacon, dupa preferinta     Mod de preparare: Spălați bine conopida. Incalziti o tigaie si rumeniti baconul. Adaugati […]

Reteta zilei: Bacon cu legume la tigaie

Bacon cu legume la tigaie din: bacon, fenicul, ridiche, morcovi, usturoi, dafin, sos de soia, sos de peste, cola. Ingrediente: 200gr bacon 1 fenicul cu bulb 1 ridiche alba 2 morcovi 8 catei usturoi, zdrobit 3 frunze de dafin ½ ceasca sos de soia 2 linguri de sos de pește ½ ceasca cola     […]

Reteta zilei: Tarte cu ou, ciuperci si bacon

Tarte cu ou, ciuperci si bacon din: aluat de patiserie, ulei de masline, ciuperci, piper alb, sare, cheddar, bacon, oua, ceapa verde.   Ingrediente:  400gr aluat de patiserie 1 lingura ulei de măsline 1 ceasca ciuperci feliate ½ linguriță piper alb ¼ lingurita sare ½ ceasca brânză de cheddar rasă ¼ ceasca bacon tocat 8 […]

Reteta zilei: Mix de caju cu bacon caramelizat

Mix de caju cu bacon caramelizat din: bacon, zahar, caju, curry, cayenne, piper negru, sare.     Ingrediente:  6 felii de bacon, feliat 2 linguri de zahăr 1 cană caju ușor sărat 2 lingurițe pudră de curry ¼ linguriță piper cayenne ½ linguriță piper negru ½ linguriță sare     Mod de preparare: Preîncălziți cuptorul […]

Carnati cu ficat

Carnati cu ficat – usor de preparat

Carnati cu ficat din: ficat, carne, condimente, sare, slanina, ceapa, usturoi. Ingrediente: 1 ficat de porc 1 ficat de vită carne condimente sare 1 kg slănină 1 ceapă usturoi   Mod de preparare: Fierbeţi timp de 10 minute ficatul, slănina şi carnea, apoi scoateţi-le, răciţi-le şi daţi- le prin maşina de tocat. Adăugaţi la amestec […]

Sarmale cu carne tocata si slanina 

Sarmale cu carne tocata si slanina 

Sarmale cu carne tocata si slanina din: varza, carne tocata, ceapa, bulion, ulei, cimbru, slanina, sare, piper. Ingrediente: o varză murata un kg carne tocată 150 g orez 2 cepe 2 linguri bulion 2 linguri ulei o linguriţă cimbru sare piper o bucată slănină afumată 2 linguri bulion foi de dafin cimbru boabe de piper   […]

Lebar ardelenesc condimentat

Lebar ardelenesc condimentat

Lebar ardelenesc condimentat din: ficat de porc, rinichi, slanina, mate de porc, foi de dafin, cuisoare, seminte de ienibahar, boabe de piper, ulei, sare, boia dulce si maghiran.   Ingrediente: 1 kg ficat de porc 4 rinichi 200 g slănină 1 ceapă maţe de porc foi de dafin cuişoare 1 lingură cu seminţe de ienibahar […]

Ciuperci cu oua si carne

Ciuperci cu oua si carne

Ciuperci cu oua si carne din: ciuperci, ceapa, ardei, rosii, bulion, marar, usturoi, carne tocata, cartofi, ulei, sare, piper. Ingrediente: 500 g ciuperci 1 legătură de ceapă verde 1 ardei gras 2 roşii 250 ml bulion de casă mărâr verde 3 căţei de usturoi 500 g carne tocată 2 linguri ulei sare piper 3 cartofi […]

Carne de iepure cu legume sotate si vin

Carne de iepure cu legume sotate si vin

Carne de iepure cu legume sotate si vin din: carne de iepure, ardei capia, ardei grasi, ceapa verde, usturoi, ciuperci, vanata, vin rosu sec, boia dulce, scortisoara, ardei iute, sare, piper, ulei, patrunjel. Ingrediente: 800 g carne de iepure doi ardei capia doi ardei grasi un fir de praz ceapa verde 6 catei de usturoi […]

Rulouri din piept de pui cu porumb

Rulouri din piept de pui cu porumb

Rulouri din piept de pui cu porumb din: piept de pui, porumb, ardei, morcovi, vin, apa, sare, ulei. Poate iti place si: Piept de pui in aspic   Piept de pui in aspic din: piept de pui, sunca presata, oua, morcovi, castraveti murati, gelatina, sare, vegeta si piper alb.   Ingrediente:  200 g piept de pui […]

Ciorba cu carnati afumati si legume

Ciorba cu carnati afumati si legume

Ciorba cu carnati afumati si legume din: carnati afumati, fasole verde, morcov, patrunjel, pastarnac, ardei gras, ceapa, usturoi, frunza de dafin, zeama de varza, orez, patrunjel, sare si piper.   Ingrediente: 4 cârnaţi afumaţi 400 g fasole verde un morcov o rădăcină de pătrunjel o rădăcină de păstârnac doi ardei graşi două cepe doi căţei […]

Mititei cu garnitura de cartofi

Mititei cu garnitura de cartofi

Mititei cu garnitura de cartofi din: pasta de mici, bacon, cartofi, usturoi, ulei, sare, piper, pasta de rosii, marar, salata verde, rosii, otet balsamic. Ingrediente: 500 g pastă de mici vită+oaie 12 felii bacon crud-afumat scobitori sau beţe de frigărui Pentru garnitură 500 g cartofi 5-6 căţei de usturoi ulei pentru prăjit sare piper 2 lingurite pastă de roşii 1 legatura […]

Mititei de vita cu cartofi prajiti

Mititei de vita cu cartofi prajiti

Mititei de vita cu cartofi prajiti din: carne de vita, cimbru, ardei iute, usturoi, supa de carne, seu de oaie, cartofi, ulei, sare, rosii, marar. Ingrediente: Pentru mici: 1 kg carne macră de vită cimbru uscat boia de ardei iute zeamă de usturoi 1 cană cu supă de carne 1 lingură cu seu de oaie […]

Reteta zilei: Carnati cu legume la cuptor

Carnati cu legume la cuptor din: ceapa, telina, dovlecel, rosii, usturoi, rozmarin, ulei de masline, sare, piper, carnati, cartofi.   Ingrediente:  1 ceapă 2 tulpini de telina 1 dovlecel 4 roșii 2 catei usturoi 2 tulpini rozmarin 1 lingură de ulei de măsline sare și piper, dupa gust 6 cârnați proaspeti cartofi, pentru garnitura   […]

Iepure cu smantana si vin alb

Iepure cu smantana si vin alb

Iepure cu smantana si vin alb din: iepure, vin, ceapa, mustar, smantana, ulei. Carnea de iepure este o sursă sănătoasă de proteine și nutrienți și poate face parte dintr-o dietă echilibrată și sănătoasă. Bogată în proteine: Carnea de iepure este o sursă bogată de proteine, care sunt importante pentru menținerea și dezvoltarea masei musculare. Scăzută […]

Friptura de iepure in bere

Friptura de iepure in bere

Friptura de iepure in bere din: iepure, bere, ceapa, boabe de ienupar, dafin, sare, piper. Carnea de iepure este o sursă bogată de proteine, care sunt importante pentru menținerea și dezvoltarea masei musculare. Este o sursă sănătoasă de proteine, dar este scăzută în grăsimi și calorii, ceea ce o face o opțiune sănătoasă pentru persoanele care […]

Ciorba de iepure cu smantana

Ciorba de iepure cu smantana

Ciorba de iepure cu smantana din: carne de iepure, pastarnac, ceapa, smantana, morcovi, bors, faina, patrunjel, leustean, sare, dafin, cuisoare, otet. Carnea de iepure este o sursă bogată de proteine, care sunt importante pentru menținerea și dezvoltarea masei musculare. Este o sursă sănătoasă de proteine, dar este scăzută în grăsimi și calorii, ceea ce o […]

retete

Carne de mistret cu fructe

Carne de mistret cu fructe din: carne de mistret, visine confiate, rozmarin, usturoi, sare, ulei de masline, piper, vin rosu, supa de vita, amidon de porumb si stafide.   Ingrediente: o lingură rozmarin 1 căţel de usturoi 1/2 linguriţă sare o linguriţă ulei de măsline 450 g muşchi de mistreţ dezosat piper proaspăt măcinat 50 ml […]

Reteta zilei: Gustari calde cu prosciutto

Gustari calde cu prosciutto din: kaki, prosciutto, branza proaspata, salvie, otet balsamic.   Ingrediente:  2 kaki felii de prosciutto branza proaspata 2 frunze salvie, tocata oțet balsamic         Mod de preparare: Pregatiti toate ingredientele. Maruntiti salvia si branza si amestecati sa se omogenizeze. Se feliaza kaki. In fiecare felie de prosciutto adaugati […]

Chec cu costita

Chec cu costita

Chec cu costita din: oua, faina, praf de copt, costita, telemea, lapte, muraturi, ulei, cimbru, cascaval, sare, piper. Ingrediente: 6 ouă 200 g făină 400 g costiţă  150 g brânză telemea nouă 200 ml lapte 2-3 gogoşari muraţi 4 linguri cu ulei 1 pliculeţ cu praf de copt 100 g caşcaval cimbru piper sare   Mod […]

Ciorba de miel cu gulie

Ciorba de miel cu gulie

Ciorba de miel cu gulie din: carne de miel cu os, ceapă, pătrunjel, morcovi, telina, pastarnac, gulie, leuştean, sare, piper, smântână, zeamă de lămâie, borş, oua.   Ingrediente: 1 kg carne de miel cu os (picior din faţă, gât sau coaste) 1 ceapă mare 1 rădăcină pătrunjel câteva frunze de pătrunjel 2 morcovi 1 ţelină 1 păstârnac 1 […]

Piftie de curcan cu usturoi

Piftie de curcan cu usturoi

Piftie de curcan cu usturoi din: carne de curcan, ceapa, usturoi, dafin, sare, oua, ciuperci, gelatina.   Ingrediente: 1,300 kg curcan (pulpe, aripi, picioare, cap, git, pipotă, ficat) 1 ceapă sare 3 căţei de usturoi 5 foi de gelatină 200 g ciuperci 3 ouă   Mod de preparare: Carnea (fără ficat) se spală, se opăreşte, […]

Piftie de iepure

Piftie de iepure

Piftie de iepure din: iepure, morcovi, radacina de telina, zucchini, ardei gras gelatină, boabe de piper, foi de dafin, cuişoare, oţet, oua. Carnea de iepure este o sursă bogată de proteine, care sunt importante pentru menținerea și dezvoltarea masei musculare. Este o sursă sănătoasă de proteine, dar este scăzută în grăsimi și calorii, ceea ce o face o opțiune sănătoasă pentru persoanele […]

Placinta cu carne de iepure si susan

Placinta cu carne de iepure si susan

Placinta cu carne de iepure si susan din: faina, praf de copt, susan, unt, iepure, bacon, legume, condimente, verdeata. Ingrediente: 250 g făină 10 g praf de copt 125 ml supă de legume 2 linguri cu pătrunjel proaspăt, tăiat mărunt un ou bătut, pentru uns 2 linguri cu seminţe de susan, opţional Pentru umplutura: 1 iepure […]

Friptura de iepure cu cimbru

Friptura de iepure cu cimbru

Friptura de iepure cu cimbru din: iepure, vin, usturoi, cimbru, busuioc, sare, piper, ulei. Carnea de iepure este o sursă bogată de proteine, care sunt importante pentru menținerea și dezvoltarea masei musculare. Este o sursă sănătoasă de proteine, dar este scăzută în grăsimi și calorii, ceea ce o face o opțiune sănătoasă pentru persoanele care […]

Cocos cu vin si ciuperci

Cocos cu vin si ciuperci

Cocos cu vin si ciuperci din: cocos, slanina, vin, faina, pasta de rosii, ceapa, ciuperci, sare, piper.   Ingrediente: 1 cocos maricel 200 g de slanina 1 pahar cu vin rosu 1 lingura de faina 2 linguri pasta de rosii 4 cepe zarzavat de supa 200 g ciuperci 40 de crutoane sare piper   Mod […]

Mici cu carne de vanat

Mici cu carne de vanat

Mici cu carne de vanat din: carne de cerb, carne de mistret, slanina, sare, piper, usturoi, cimbru, bicarbonat. Ingrediente: carne de cerb carne de mistreţ slănină sare piper usturoi cimbru 1 linguriţă de bicarbonat de sodiu   Mod de preparare: Dai carnea prin maşina de tocat împreună cu slănina, adaugi condi­mente şi 1 linguriţă de bicarbonat […]

Orez cu mazare si carnati

Pilaf de orez cu carnati

Pilaf de orez cu carnati din: orez, carnati, untura, sare, piper, ceapa. Ingrediente: 8-9 cârnaţi 1 ceapă 1 ceaşcă de orez 4 ceşti apă sau zeamă de carne 1 lin­gură untură sare piper   Mod de preparare: Cureţi ceapa, o tai mărunt şi o prăjeşti în untură până capătă o culoare aurie. Tai felii subţiri […]

Tocana de capra

Tocana de capra cu slanina afumata

Tocana de capra cu slanina afumata din: carne de capra, ceapa rosie, slanina afumata, boia, sare, gogosari, foi de dafin, frunze de stevie, boabe de coriandru si usturoi.   Ingrediente: 1 ceapă roşie 100 g slănină afumată boia sare 2 gogoşari roşii 1 kg carne de capră 100 ml vin roşu 4 foi de dafin […]