Creveti in unt cu usturoi

Printeaza

Creveti in unt cu usturoi din: ardei iute, creveti, unt, ulei de masline, pudra de chili, coniac, bulion, verdeata, sare, piper, unt cu verdeata, bagheta.

Ingrediente:Creveti_in_unt_cu_usturoi

  • 1 ardei iute rosu
  • 450 g creveti mari decorticati
  • 25 g unt
  • 5 linguri ulei de masline
  • 1/4 lingurita pudra de chili
  • 2 cl coniac
  • 1 lingurita bulion
  • 3 linguri verdeata asotata tocata
  • sare
  • piper
  • 3 linguri unt cu verdeata
  • 1/2 paine bagheta feliata

 

Mod de preparare:

Se spala ardeiul iute, se cresteaza pe lung, apoi se curata de seminte.

Se toaca pulpa. Se spala crevetii si se lasa sa se scurga. Se incing intr-o tigaie  untul şi 1 lingură ulei de măsline.

Se călesc înăuntru bucăţelele de ardei 2-3 min. Se adaugă la creveţi şi se prăjesc la foc iute până ce devin roşii.

Se pudrează cu chili şi se adaugă coniac, bulion, verdeaţă, sare şi piper. Se mai fierb 2-3 min.

Se amestecă untul cu verdeaţă cu uleiul de măsline şi se ung feliile de pâine. Se coc la cuptorul încins sau pe grătar.

Se servesc alături de creveţi, eventual şi cu o salată asortată de legume.

Creveti in unt cu usturoi

Creveti_in_unt_cu_usturoi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.