Creveti cu mazare picanta

Printeaza

Creveti cu mazare picanta din: mazare, creveti, ardei capia, ceapa, morcov, usturoi, vin alb, sos de soia, seminte de susan, ulei de susan.

Ingrediente:Creveti_cu_mazare_picanta

  • 500 g mazăre
  • 500 g creveţi decorticaţi
  • doi ardei capia
  • o legătură ceapă verde
  • un morcov
  • 6 căţei de usturoi
  • 150 ml vin alb sec
  • 30 ml sos de soia
  • 20 g seminţe de susan
  • 30 ml ulei de susan
  • 50 ml ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • nucşoară
  • coriandru

 

Mod de preparare:

Mazărea se fierbe în apă cu sare 20 de minute, se pune în apă rece, se scurge şi se pune într-un bol.

Se adaugă uleiul de măsline, sare şi piper după gust, puţin sos de soia, trei căţei de usturoi tocaţi, ardeii capia feliaţi şi seminţe de susan.

Se amestecă, se întinde pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se introduce zece minute în cuptorul încins, amestecând din când în când.

Morcovul se curăţă, se spală şi se taie rondele subţiri. Se încinge uleiul de susan într-o cratiţă, se pun morcovii, se călesc trei minute, apoi se adaugă creveţii.

Se condimentează, se prăjesc până încep să-şi schimbe culoarea, se adaugă vinul alb şi sosul de soia rămas.

Se presară usturoiul rămas feliat, ceapa tocată şi se fierbe totul la foc mediu cinci-şapte minute.

Se aşază mazărea în boluri, crevaţii, iar deasupra se toarnă sosul şi se presară restul de susan.

 

Creveti cu mazare picanta

Creveti_cu_mazare_picanta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.