Creveti in sos de portocale
PrinteazaCreveti in sos de portocale din: creveti, gem de portocale, suc de portocale, otet, sare, piper, boia iute, usturoi, busuioc, portocale si suc de lamaie.
- 500 g creveti
- 50 g gem de portocale
- 100 ml suc de portocale
- 1 lingurita otet
- sare
- piper
- boia iute
- 1 catel de usturoi
- 2 fire busuioc
- 2 portocale
- 1 lingurita suc de lamaie
Mod de preparare:
Speli creveţii, îi scurgi şi îi usuci. încălzeşti gemul, îl pasezi şi-l amesteci cu sucul de portocale şi oţetul. Piperezi amestecul după ce a clocotit. Adaugi boiaua iute şi usturoiul mărunţit. Pui creveţii în sosul fierbinte. Speli busuiocul şi-l toci mărunt. Cojeşti portocalele, feliezi miezul şi le tai în jumătate. Adaugi busuiocul tocat în amestec şi-l dregi cu suc de lămâie. Decorezi totul cu portocale şi firele de busuioc.