Cozonac de casa cu nuca

Printeaza

Cozonac de casa cu nuca din: drojdie, unt, lapte, oua, faina, zahar, sare, cacao, nuca, rahat.

Ingrediente:Cozonac de casa cu nuca

Pentru aluat:

  • 5 g drojdie uscată
  • 120 g unt
  • 100 ml lapte
  • un ou
  • 300 g făină
  • 50 g zahăr pudră
  • un plic zahăr vanilat
  • un praf de sare

Pentru umplutură:

  • 20 g cacao
  • 100 g nucă măcinată
  • 4-5 linguri lapte
  • 3 linguri zahăr
  • 200 g rahat

Pentru uns:

  • un gălbenuş
  • 2 linguri zahăr

 

Mod de preparare:

Făina se pune într-un vas, se face un gol, se pun oul, untul, cele două tipuri de zahăr, sarea şi drojdia.

Se amestecă bine şi apoi se lasă la crescut 2 ore. Odată crescut, aluatul se lucrează 3 minute şi se întinde sub forma unui dreptunghi.

Se prepară umplutura din amestecarea ingredientelor, mai puţin rahatul.

Se unge aluatul cu umplutura, se presară rahatul tăiat cubuleţe şi se rulează. Se aşază în forma tapetată cu hârtie de copt. Se unge cu gălbenuş şi se presară cu zahăr.

Se lasă 45 de minute la cuptor.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.