Cotlete de porc pe pat de piure de cartofi

Printeaza

Cotlete de porc pe pat de piure de cartofi din: cotlete de porc, unt, cartofi, cascaval, smantana, usturoi, lapte, sare, piper.

 

Ingrediente:Cotlete de porc pe pat de piure de cartofi

  • cotlete de porc
  • 100 g unt
  • 1 kg cartofi
  • 150 g caşcaval
  • 2 linguri smântână
  • usturoi
  • puţin lapte fierbinte
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cartofii se fierb în apă cu sare, se scurg şi se face un piure cu smântână, lapte, cât e nevbie, ca să nu iasă moale, sare, piper. Se adaugă usturoiul pisat şi caşcavalul. Cotletele se prăjesc în unt.

Se aşază piureul pe un platou cald, se pun deasupra cotletele prăjite, se sărează, se piperează, iar deasupra se toarnă sosul în care s-a prăjit carnea, se ornează cu feliuţe sau rondele de castravete murat.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.