Cartofi cu usturoi si cotlete de porc la cuptor
PrinteazaCartofi cu usturoi si cotlete de porc la cuptor din: cotlete de porc, sare, piper, ulei de masline, cartofi, ceapa, rozmarin, usturoi.
- 2 cotlete de porc, dezosate
- sare si piper
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 kg cartofi, taiati sferturi
- 2 cepe, taiate bucati
- 1 crenguta de rozmarin, fin tocat
- 3 catei de usturoi, tocat
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul la 200C.
Asezonati carnea de porc pe ambele părți cu sare și piper și pastrati deoparte, la temperatura camerei.
Ungeti un vas termorezistent cu 1 lingura de ulei de măsline, adaugati cartofii, ceapă, sare și piper, rozmarin, usturoi si restul de 2 linguri de ulei de măsline.
Coaceți cartofii timp de 20 minute, amestecand la jumatatea timpului. Scoateți din cuptor și împingeți cartofii pe margine. Adaugati cotletele in mijloc. Dati din nou la cuptor pentru inca 10 minute. Mariti apoi temperatura la 210C si gatiti inca 5 minute.
Scoateți din cuptor și lasati sa se odihneasca 5 minute.
Pofta buna!





