Condimente pentru gemuri

Printeaza

Cuişoare

Cuişoarele au miros pufernic de piper şi de camfor. Gustul este fructat, dar în acelaşi timp iute, amar şi asemănător gustului de piper; după consum, cerul gurii rămâne uşor anesteziat.

Ghimbir

Aroma ghimbirului este iute, arde, dar în acelaşi timp te împrospătează cu gustul fructat şi nota de lămâie cu piper. Ghimbirul se dă pe râzătoare sau se mărunţeşte întotdeauna imediat înainte de adăugarea în gem.

Cardamom

Acest condiment are gust de afumătură, dulce-amărui şi în acelaşi timp proaspăt, cu o notă de eucalipt care va da gemului un gust floral şi chiar similar cu cel al lămâii.

Cardamomul se găseşte pe piaţă, în general, sub formă de capsule. Fiecare capsulă conţine până la 20 de seminţe maro închis sau negre, fie întregi, fie măcinate.

Deoarece aroma se pierde foarte repede se recomandă desfacerea capsulelor imediat înainte de utilizare, prăjirea seminţelor şi măcinarea acestora.

Coriandrul

Seminţele de coriandru măcinate au o aromă dulce, de portocale. în cantităţi mici, acestea dau o notă rafinată oricărui chutney, dar un exces de coriandru strică gustul.

 

Condimente pentru gemuri

Condimente pentru gemuri

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.