Condimente pentru gemuri
PrinteazaCuişoare
Cuişoarele au miros pufernic de piper şi de camfor. Gustul este fructat, dar în acelaşi timp iute, amar şi asemănător gustului de piper; după consum, cerul gurii rămâne uşor anesteziat.
Ghimbir
Aroma ghimbirului este iute, arde, dar în acelaşi timp te împrospătează cu gustul fructat şi nota de lămâie cu piper. Ghimbirul se dă pe râzătoare sau se mărunţeşte întotdeauna imediat înainte de adăugarea în gem.
Cardamom
Acest condiment are gust de afumătură, dulce-amărui şi în acelaşi timp proaspăt, cu o notă de eucalipt care va da gemului un gust floral şi chiar similar cu cel al lămâii.
Cardamomul se găseşte pe piaţă, în general, sub formă de capsule. Fiecare capsulă conţine până la 20 de seminţe maro închis sau negre, fie întregi, fie măcinate.
Deoarece aroma se pierde foarte repede se recomandă desfacerea capsulelor imediat înainte de utilizare, prăjirea seminţelor şi măcinarea acestora.
Coriandrul
Seminţele de coriandru măcinate au o aromă dulce, de portocale. în cantităţi mici, acestea dau o notă rafinată oricărui chutney, dar un exces de coriandru strică gustul.