Colacei din rulouri vanilate

Printeaza

Colacei din rulouri vanilate din: faina, oua, unt, zahar, lapte, drojdie, sare, zahar vanilinat, amidon, galbenus, fulgi de ciocolata si stafide.

 

Ingrediente:Colacei_din_rulouri_vanilate

Pentru aluat

  • 350 g făină
  • 2 ouă
  • 100 g unt
  • 50 g zahăr
  • 100 ml lapte
  • 1 plic drojdie uscată
  • 1 linguriţă sare
  • 1 plic zahăr vanilinat

Pentru cremă

  • 1/4 l lapte
  • câte 2 linguri amidon şi zahăr
  • 1 plic zahăr vanilinat

Pentru umplutură

  • 1 gălbenuş
  • 100 g fulgi de ciocolată
  • 100 g stafide

Pentru decor

  • 100 g zahăr pudră cu aromă de vanilie

 

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, mixezi ouăle bătute cu zahărul, iar după ce acesta s-a dizolvat, adaugi untul moale, sarea şi făina amestecată cu drojdia.

Omogenizezi şi frămânţi un aluat potrivit de tare, pe care îl laşi să crească într-un loc călduţ.

Pentru cremă, amesteci zahărul cu laptele, amidonul şi zahărul vanilinat.

Le fierbi la foc mic, până obţii o cremă consistentă.

Intinzi un dreptunghi de aluat gros de 6-7 mm şi îl ungi cu cremă de vanilie.

Presari cât mai uniform fulgi de ciocolată şi stafide şi rulezi cu atenţie.

Tai ruloul în 7-8 bucăţi. Aşezi rulourile într-o tavă rotundă, unsă cu unt (6 rulouri pe margine şi unul în mijloc).

Le ungi cu gălbenuş, le laşi să crească 30 de minute la cald, acoperind tava cu un şervet de bucătărie.

Coci colăceii la 180 °C, timp de 30 de minute, la foc mediu. După ce s-a răcit, pudrezi cu zahăr.

 

Colacei din rulouri vanilate

Colacei_din_rulouri_vanilate

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Colăcei cu usturoi

Colăcei cu usturoi

O reteta simpla de colacei cu usturoi din: faina, lapte, zahar tos, drojdie uscata, ardei gras, castravete, marar, sare, piper si smantana. Ingrediente: 450 g făină 275 ml lapte dulce o linguriţă cu zahăr tos 10 g drojdie uscată 3 căţei de usturoi un ardei gras un castravete verde mărar sare piper smântână   Mod […]

 

 

retete

Colaci umpluti cu branza

Colaci umpluti cu branza din: faina, oua, zahar, smantana, lapte cald, drojdie, ulei, coaja de portocală sau lămâie, sare, nuca, zahar, oua, brânză rasă (mai uscată), zahăr vanilat. Ingrediente: 1 kg făină 4 ouă 1 pahar zahăr 1 pahar smântână 1 pahar lapte cald 30 g drojdie 50 ml ulei cald coaja de la 1 portocală sau 1 […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.