Colăcei cu usturoi

Printeaza

O reteta simpla de colacei cu usturoi din: faina, lapte, zahar tos, drojdie uscata, ardei gras, castravete, marar, sare, piper si smantana.

Ingrediente:Colăcei cu usturoi

  • 450 g făină
  • 275 ml lapte dulce
  • o linguriţă cu zahăr tos
  • 10 g drojdie uscată
  • 3 căţei de usturoi
  • un ardei gras
  • un castravete verde
  • mărar
  • sare
  • piper
  • smântână

 

Mod de preparare:

Laptele se pune pe foc într-o oală şi când a devenit călduţ se adaugă zahărul tos, o linguriţă cu sare, drojdia uscată şi se amestecă. Când s-au dizolvat complet ingredientele din lapte se toarnă peste făina cernută şi se amestecă puţin.

Se lasă să crească zece minute, se presară usturoiul tocat, mărar, piper şi se frământă până se obţine un aluat potrivit de tare.

Se lasă să crească 20 de minute, se întinde o foaie potrivit de groasă şi se decupează colăcei cu ajutorul a două pahare de dimensiuni diferite.

Se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se ung cu puţină apă, se presară făină şi se introduc în cuptor. Se servesc cu o salată din ardei gras, castravete verde, mărar şi smântână.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.