Colaci umpluti cu branza

Printeaza

Colaci umpluti cu branza din: faina, oua, zahar, smantana, lapte cald, drojdie, ulei, coaja de portocală sau lămâie, sare, nuca, zahar, oua, brânză rasă (mai uscată), zahăr vanilat.

Ingrediente:Colaci umpluti cu branza

  • 1 kg făină
  • 4 ouă
  • 1 pahar zahăr
  • 1 pahar smântână
  • 1 pahar lapte cald
  • 30 g drojdie
  • 50 ml ulei cald
  • coaja de la 1 portocală sau 1 lămâie
  • 1 praf de sare
  • 500 g nucă măcinată
  • 3 linguri zahăr
  • 1 ou + 1 albuş pentru uns

Pentru umplutură:

  • 1 kg brânză rasă (mai uscată)
  • 3 plicuri zahăr vanilat
  • gălbenuşul rămas

Mod de preparare:

Amesteci brânza rasă cu zahărul vanilat şi cu gălbenuşul rămas de la aluat. Faci un aluat de cozonac din: făină, un pahar cu za­hăr, smântână, lapte, drojdie, ulei, mirodenii şi sare.

Intinzi apoi o foaie, din care tai fâşii late de 2 cm, pe care le înfăşori pe „bigudiurile” folosite pentru rulouri sau orice altă formă doreşti.

Ungi colăceii cu oul amestecat cu albuşul şi îi treci prin nuca amesteca­tă cu zahărul. Aşezi colăceii ­într-o tavă unsă şi îi dai la cuptor. Scoţi apoi „bigudiurile” şi umpli colăceii cu compoziţia de brânză.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • colacei umpluti cu branza

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.