Clatite cu sunca si legume

Printeaza

Clatite cu sunca si legume din: faina, oua, ulei, unt, lapte, morcov, varza, mazare, ceapa, sunca, sare, piper.

Ingrediente:Clatite cu sunca si legume

Pentru clătite:

  • 300 g făină
  • 3 ouă
  • 2 linguri ulei
  • 50 g unt
  • 300 ml lapte

Pentru umplutură:

  • un morcov
  • un sfert căpătâna varză
  • 100 g mazăre
  • o ceapă
  • 200 g şuncă
  • 25 g unt
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Pentru clătite se amestecă ingredientele, apoi se coc intr-o tigaie cu putin ulei.

Morcovul se dă pe răzătoare, iar varza se toacă fidelută. Mazărea se dă într-un clocot.

Într-o tigaie cu unt topit se pun morcovii si ceapa la călit, se adaugă varza 5i apoi mazărea. Se presară sare si piper si se lasă pe foc 15 minute.

Se trage vasul de pe foc, se lasă să se răcorească şi se adaugă şunca tăiată fâsii lungi. Se asază umplutură pe fiecare clătită si se rulează.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.