Clatite cu piept de gaina

Printeaza

Clatite cu piept de gaina din: piept de gaina, ardei, limeta, oua, lapte, faina, sare.

Ingrediente:Clatite cu piept de gaina

  • 1 piept de găină (fiert în supă)
  • sare
  • 1 ardei gras
  • 1 limetă

Pentru aluat:

  • 3 ouă
  • 1 l lapte sau apă minerală
  • făină cât cuprinde

 

Mod de preparare:

Bate ouăle. Adaugă 5-6 linguri de faină. Subţiază cu lapte amestecul obtinut până când obţii o compoziţie de cnsistenţa unei smântâni mai groase.

Adaugă făină şi subţiază cu lapte. Procedează la fel până când termini laptele. Amestecă cu un tel sau cu mixerul pentru a desface toate cocoloaşele.

Pregăteşte clătitele după metoda clasică: pune o tigaie pe foc, unge cu ulei şi, când e bine încinsă, toarnă aluatul cu polonicul, mişcând tigaia ca aluatul să se întindă în mod egal pe toată suprafaţa.

Când s-a rumenit pe o parte, întoarce cu grijă clătita pe partea cealaltă.

Când sunt gata toate clătitele, serveşte-le cu pieptul de găină rupt fâşii, stropit cu zeamă de lime şi condimentat cu sare şi piper, apoi amestecat cu ardei tocat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.