Ciuperci fripte pe gratar

Printeaza

Ciuperci fripte pe gratar din: ciuperci, usturoi, ulei, sare, piper, ou, lamaie, sare, patrunjel.

Ingrediente:Ciuperci fripte pe gratar

  • 10-12 ciuperci mari
  • 1 căpăţână de usturoi
  • 4 linguri cu ulei de măsline
  • sare
  • piper măcinat
  • 1 ou fiert tare
  • 2 linguri cu zeamă de lămâie
  • sare
  • pătrunjel tocat

 

Mod de preparare:

Curăţaţi ciupercile de frunze şi nisip, scoateţi picioruşele şi aruncaţi partea care a stat în pământ. Spălaţi şi tocaţi mărunt partea care a rămas şi strângeţi tocătura în cratiţă emailată în care aţi pus 1 lingură cu ulei de măsline.

Lăsaţi cratiţa pe foc mic 8-10 min. Stingeţi focul. Spălaţi pălăriile ciupercilor, scuturaţi apa şi împănaţi fiecare pălărie cu căţei de usturoi curăţaţi de coajă. Puneţi ciupercile pe grătar, la foc moale.

Cât sunt pe grătar săraţi, piperaţi şi stropiţi cu ulei de măsline. Pe măsură ce se fac, scoateţi ciupercile de pe grătar pe farfuriile de servit.

Peste tocătura de ciuperci puneţi: zeamă de lămâie, sare, un ou fiert tare trecut pe răzătoarea mică şi pătrunjel tocat. Omogenizaţi.

Serviţi ciupercile fripte cu sosul alături, cu crutoane uscate de pâine.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.