Ciorbă de primăvară

Printeaza

Ciorbă de primăvară din: spanac, ceapa verde, usturoi verde, leurda, slanina, sare, piper, boia dulce, oua, lapte, faina, marar si otet.

Ingrediente:Supa si ciorbe

  • 1 kg spanac
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura usturoi verde
  • 1 legatura leurda
  • 5-6 bucati de slanina sau kaizer
  • sare
  • piper
  • boia dulce
  • 5 oua
  • lapte
  • faina
  • marar
  • 1 lingurita otet

 

Mod de preparare:

Pui la călit slănina sau kaizerul. între timp, toci mă¬runt legătura de ceapă, legătura de usturoi şi le pui peste kaizer.

Le laşi să se călească 5 minute, apoi condimentezi cu piper, boia şi sare.

Adaugi 3 l de apă caldă şi laşi să fiarbă. Speli spanacul şi leurda, le tai bucăţi mici şi le acaugi în ciorbă împreună cu puţin oţet.

Faci între timp o omletă din puţin lapte, făină, ouă, sare şi ulei.

O prăjezi şi apoi o tai felii, pe care le adaugi în ciorbă. Mai laşi să fiarbă ciorba 5 minute.

Faci o dresătură din lapte şi o lingură de făină, pe care o pui în ciorbă împreună cu puţin mărar şi o bucăţică de usturoi pisat.

Laşi ciorba să mai dea în 2-3 clocote şi opreşti focul.

 

Poftă bună!


 

poate iti place si:

Ciorba de perisoare cu carne de pui

Ciorba ardeleneasca cu slanina

Ciorba ardeleneasca cu slanina din: tacamuri de pui, morcovi, telina, ardei, rosii, ceapa, usturoi, slanina. Ingrediente: 1 kg tacamuri de pui 2 morcovi 1 telina 2 cepe un ardei gras 3-4 rosii 5-6 catei de usturoi o felie subtire de slanina afumata o legatura patrunjel verde otet   Mod de preparare: Se pune carnea la fiert. […]

Telina - mancare

Ciorba de telina si slanina afumata

Ciorba de telina si slanina afumata din: telina, supa de legume, slanina sau kaizer, smantana, faina, ulei, sare, piper, condiment vegetal, patrunjel. Ingrediente: 2 rădăcini de ţelină 1,5 l supă din cuburi de legume 150 g slănină afumată sau kaizer 150 dl smântână 1 linguriţă făină ulei sare piper condiment vegetal pătrunjel tocat fin   […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.