Ciorba de sfecla rosie cu bulion
PrinteazaCiorba de sfecla rosie cu bulion din: sfecla, morcovi, cartofi, ceapa, bulion, verdeata.
- 3 sfecle roşii de mărime medie
- 2 morcovi
- 2 rădăcini de pătrunjel
- 2 cartofi
- 1 ceapă
- 1 legătură frunze de pătrunjel
- 1 legătură leuştean
- 2 linguri bulion de casă
- 1 lămâie
Mod de preparare:
Se fierbe sfecla în coajă. Separat, se fierb morcovii, rădăcinile de pătrunjel, cartofii tăiaţi cubuleţe şi ceapa tăiată mărunt. Se curăţă sfecla şi se dă pe răzătoarea mare. Când legumele sunt fierte, se adaugă bulionul, sfecla roşie, zeama de lămâie şi sare.
Se stinge focul şi se presară frunzele tocate. Se acoperă ciorba cu capac, pentru a se pătrunde aromele.
Pofta buna!





