Ciorba de pui cu smantana si bors
PrinteazaCiorba de pui cu smantana si bors din: tacamuri de pui, morcov, ceapa, radacina de pastarnac, ardei gras, borş, oua, smantana, sare, verdeata.
- tacâmuri de pui
- un morcov
- o ceapă
- o rădăcină păstârnac
- un ardei gras
Pentru dres:
- 500 ml borş
- 2 gălbenuşuri
- 100 ml smântână
- sare
- verdeaţă, după gust
Mod de preparare:
Tacâmurile de pui, bine spălate şi curăţate, se pun la fiert în apă rece cu un praf de sare. Se ia spuma ori de câte ori apare si, la jumătatea fierberii, se adaugă legumele tăiate mărunt.
Se lasă să fiarbă bine, se dă borşul într-un clocot separat si apoi se acreşte ciorba cu el.
Gălbenuşurile se bat cu smântână, se pune un polonic mic de zeamă din oală, se încorporează şi se toarnă în oală amestecând. Se trage de pe foc şi se pune verdeaţă după gust.
Ciorba de pui cu smantana si bors
Pofta buna!