Ciorba de fasole pestrita

Printeaza

Ciorba de fasole pestrita din: fasole, telina, suc de rosii, pastarnac, ceapa, sare.

Ingrediente:Ciorba de fasole pestrita

  • 250 g fasole boabe pestriţă
  • 1 legătură de frunze de ţelină
  • 1 l suc de roşii
  • 1 păstărnac
  • 1 ceapă
  • sare

 

Mod de preparare:

Alegeţi fasolea bob cu bob, spălaţi-o în câteva ape, lăsaţi-o în apă rece 1 ora, apoi schimbaţi apa şi daţi-o în clocot.

Aruncaţi apa clocotită, umpleţi cu 1 l de apa rece, lăsaţi să fiarbă la foc mic cu un păstârnac şi 1 ceapă tăiate felii mari. Sărati când bobul de fasole s-a înmuiat, adăugaţi sucul de roşii şi frunzele de ţelină tocat mărunt.

Mai fierbeţi 15 minute şi trageţi vasul de pe foc. Presăraţi deasupra frunze tocate de ţelină, acoperiţi oala pentru 10 minute.

Serviţi ciorba caldă sau rece, cu arde iute şi pâine prăjită.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.