Ciorba de caprioara

Printeaza

Ciorba de caprioara din: carne de caprioara, ceapa, morcov, orez, ou, untura, lapte, faina, lamaie, patrunjel, sare.

Ingrediente:Ciorba de caprioara

  • 500 g carne de căprioară
  • o ceapă
  • un morcov
  • un pătrunjel
  • 2 linguri de orez
  • un ou
  • 2 linguri de untură
  • puţin lapte
  • o linguriţă de făină
  • o lămâie sau sare de lămâie
  • pătrunjel verde
  • sare

 

Mod de preparare:

Carnea de la gât şi piept, tăiată bucăţi, se scoate din marinată şi se pune la fiert într-o oală cu 3-4 l de apă rece. După ce se ia spuma, se adaugă ceapa tăiată mărunt.

Zarzavatul, curăţat şi tăiat mărunt, se înăbuşă în untură (sau altă grăsime) şi se adaugă după ce carnea este aproape fiartă. După cca 20 min., se pune orezul, fiert separat, se potriveşte de sare şi se acreşte cu zeamă de lămâie.

Se ia oala de pe foc şi se drege ciorba cu gălbenuşul oului amestecat cu lapte şi o linguriţă de făină. Se serveşte presărată cu pătrunjel verde tăiat mărunt.

 

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • ciorbă căprioară

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.