Chiftelute de morcovi si mere

Printeaza

Chiftelute de morcovi si mere: morcovi, mere, zahar, lapte, smantana, gris, unt.

Ingrediente:Chiftelute de morcovi si mere

  • 1 kg morcovi
  • 2 mere
  • 2 linguri zahăr
  • 200 ml lapte
  • 100 g smântână
  • 100 g griş
  • 50 g unt

 

Mod de preparare:

Morcovii îi cureţi, îi speli, îi razi şi îi fierbi în lapte. Când sunt fierţi, torni grisul în ploaie, amestecând continuu, pentru a nu se face cocoloaşe.

Adaugi apoi zahărul şi amesteci. Separat, speli merele, le cureţi de coajă, le dai pe râzătoare şi le introduci în compoziţia cu morcovi, amestecând bine.

Ungi o tavă cu unt, pui în ea gră­măjoare din compoziţia obţinută, la distanţă unele de altele.

Grămăjoarele le uligi cu smântână şi in­troduci tava în cuptor. Când sunt coapte, le serveşti simple sau cu smântână.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.