Chiftelute de morcovi si mere
PrinteazaChiftelute de morcovi si mere: morcovi, mere, zahar, lapte, smantana, gris, unt.
- 1 kg morcovi
- 2 mere
- 2 linguri zahăr
- 200 ml lapte
- 100 g smântână
- 100 g griş
- 50 g unt
Mod de preparare:
Morcovii îi cureţi, îi speli, îi razi şi îi fierbi în lapte. Când sunt fierţi, torni grisul în ploaie, amestecând continuu, pentru a nu se face cocoloaşe.
Adaugi apoi zahărul şi amesteci. Separat, speli merele, le cureţi de coajă, le dai pe râzătoare şi le introduci în compoziţia cu morcovi, amestecând bine.
Ungi o tavă cu unt, pui în ea grămăjoare din compoziţia obţinută, la distanţă unele de altele.
Grămăjoarele le uligi cu smântână şi introduci tava în cuptor. Când sunt coapte, le serveşti simple sau cu smântână.
Pofta buna!