Chiftelute cu sos de ardei

Printeaza

Chiftelute cu sos de ardei din: carne tocata, ulei, ceapa, usturoi, rosii, ardei, ketchup.

Ingrediente:Chiftelute cu sos de ardei

  • 600 g carne tocată amestec de vită şi porc, asezonată pentru chiftele
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă, tocată mărunt
  • 1 căţel de usturoi, tocat mărunt
  • praf de chilii
  • 400 g roşii în suc din conservă
  • 450 g borcan de ardei capia rumenit, tocat
  • 1 lingură ketchup de roşii

 

Mod de preparare:

Incinge cuptorul la semnul 6/200°C.

Intr-un vas larg încinge 1 lingură ulei de măsline, adaugă ceapa, usturoiul şi chilii şi prăjeşte la temperatură potrivită 6-8 minute, până când se înmoaie. Stinge cu roşiile, ardeii şi ketchup. Adu la punctul de fierbere, apoi lasă să fiarbă la foc mic 10-15 minute.

Incinge uleiul rămas într-un vas neaderenî şi prăjeşte chifteluţele 10 min., până când se pătrund şi se rumenesc uniform. Pasează sosul într-un tocător electric sau cu ajutorul unui blenderde mână şi serveşte cu chifteluţele.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.