Chiftele de porc cu sos guacamole

Printeaza

Chiftele de porc cu sos guacamole din: carne de porc, pesmet, pudra de ardei, sare de mare, lime, ceapa, pudra de turmeric, chimion si coriandru, ulei, avocado, usturoi, ardei iute.

Ingrediente:Chiftele de porc cu sos guacamole

  • 500 g carne tocată de porc
  • 50 g de pesmet proaspăt
  • 1/2 linguriţă pudră de ardei iute
  • 1/2 linguriţă sare de mare fină
  • coaja de la 1 lime, rasă fin
  • 4 cepe verzi, feliate subţire
  • câte 1 linguriţă pudră de turmeric, chimion şi coriandru măcinat
  • 3 linguri de coriandru, tocat grosier
  • ulei, pentru uns

Pentru guacamole:

  • 2 fructe de avocado, bine coapte
  • 2 căţei de usturoi, zdrobiţi
  • 1 ardei iute, tocat
  • zeama de la 1 lime
  • 1 legătură mică de coriandru, tocat

 

Mod de preparare:

Pune toate ingredientele, cu excepţia uleiului, într-un robot de bucătărie şi adaugă un praf de piper măcinat. Procesează-le până când compoziţia este uniformă.

Modelează 32 de chiftele ovale mici.şi aşază-le pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. In acest moment, pot fi acoperite cu folie alimentară şi păstrate în frigider până la 8 ore înainte de coacere.

Incinge cuptorul la 220°C. Coace chiftelele timp de 10 minute sau până când sunt aurii şi bine pătrunse.

Pentru guacamole, taie fructele de avocado pe jumătate şi îndepărtează sâmburii. Scoate pulpa cu o lingură şi pune-o într-un bol.

Adaugă restul ingredientelor, sare şi piper, apoi zdrobeşte totul cu o furculiţă. Serveşte-l cu chiftelele.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.