Chiftele cu lapte batut

Printeaza

Chiftele cu lapte batut din: chiftele, lapte batut, carne, usturoi, orez.

Ingrediente:Chiftele cu lapte batut

  • 30 chiftele deja preparate
  • 3 l lapte bătut
  • 1 kg carne fiartă şi apoi tocată
  • 9 căţei usturoi pisat
  • 1 pahar orez, fiert
  • 2 albuşuri
  • 1 lingură tarhon (mentă) uscat
  • 2 cepe mijlocii
  • piper
  • sare

Mod de preparare:

Se bat spumă albuşurile cu laptele bătut şi se lasă un clocot pe foc. Se adaugă carnea fiartă şi zeama în care a fiert. Se pun usturoiul pisat, sarea şi menta şi se amestecă bine.

Se lasă să capete o oarecare consistenţă şi se toarnă peste chiftelele puse într-o tavă de cuptor. Se lasă la foc mic aproximativ un sfert de oră.

Se servesc calde, cu salată verde si orez fiert.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.