Chec delicios cu nuca

Printeaza

Chec delicios cu nuca din: oua, zahar, ulei, faina, nuci, esenta vanilie, praf de copt.

Ingrediente:Chec delicios cu nuca

  • 8 ouă
  • 16 linguri zahăr
  • 16 linguri ulei
  • 16 linguri făină
  • 8 nuci întregi
  • 4 linguri nucă măcinată
  • 1 esenţă vanilie
  • 1 praf de copt

 

Mod de preparare:

Separi ouăle, iar albuşurile le baţi împreună cu za­hărul până se întăresc. Amesteci gălbenuşurile cu uleiul. Peste albuşurile bătute cu zahărul, adaugi, pe rând, gălbenuşurile frecate cu uleiul, făina, praful de copt, nuca măcinată, esenţa de vanilie şi amesteci bine.

Pregăteşti 2 tăvi pentru chec, le ungi cu ulei şi le tapetezi cu făină. Pui jumătate din compoziţie în cele 2 tăvi, în mod egal, pe urmă presari 4 nuci tă­iate mărunt într-o tavă şi celelalte 4 în cealaltă tavă. Repartizezi compoziţia rămasă, în mod egal în cele tăvi peste nuca tăiată şi dai tăvile la cuptor la 180 de grade, pentru 40 – 45 de minute.

Când sunt gata, presari peste ele zahăr pudră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.