Cega in aspic umpluta cu icre si cu rosii umplute

Printeaza

Cega in aspic umpluta cu icre si cu rosii umplute

Ingrediente:Cega in aspic umpluta cu icre si cu rosii umplute

  • 1 cegă sau păstrugă mare sau 2 mai mici (circa 1,500 kg)
  • 8 foi de ge­latină
  • 100 g icre tescuite
  • 1 felie de franzelă
  • 10 roşii mici de umplut
  • 6 ouă
  • sare
  • 100 g zarzavat
  • 1 ceapă
  • 200 g ulei
  • lămaie
  • 100 g icre de ştiucă

 

Mod de preparare:

Cega curăţată şi spălată se fierbe cu zarzavatul, ceapa şi sarea. Se dă la rece, apoi se curăţă, se scoate şira şi se umple cu salată de icre tescuite.

Se asază peştele pe un platou oval. Roşiile se umplu cu salată moldove­nească.

Ouăle se fierb tari şi se umplu cu icre. Se aşază intercalate pe pla­tou pe lîngă cegă (1 ou, 1 roşie).

Din zeama în care a fiert cega se face un as­pic cu gelatină şi puţin vin cu buchet.

Cu aspicul, se napează cega şi garni­tura.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. O sa ma duc in Obor sa vad daca gasesc cega.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.