Cega cu sos remoulade

Printeaza

Cega cu sos remoulade din: cega, ceapa, morcovi, sare, piper, lamaie.

Ingrediente:Cega cu sos remoulade

  • 1 cegă mare
  • 1 ceapă
  • 2 morcovi
  • sare
  • piper
  • lămâie

 

Mod de preparare:

Curăţaţi cega, goliţi-o şi spălaţi-o cu multă apă rece. Puneţi să fiarbă în apă care clocoteşte 1 ceapă şi 2 morcovi tăiaţi felii, sare şi piper boabe.

Stropiţi peş­tele cu lămâie, săraţi-l uşor, aşezaţi-l peste legume şi lăsaţi-l să fiarbă 20 minute la foc domol. Când este fiert, tăiaţi-l felii şi serviţi-l cu sos remoulade.

Pentru sos, frecaţi 2 gălbenuşuri cu tarhon tocat, 1 ceapă tocată, 1 pahar cu ulei, sare, 1 lingură cu muştar. Când amestecul arată ca o maioneză, adăugaţi un castravecior murat tocat şi 1 lingură cu oţet de vin.

Amestecul acesta acoperă feliile de cegă. Serviţi cu pâine feliată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.