Cartofi cu carne de manzat

Printeaza

Cartofi cu carne de manzat din: carne de manzat, cartofi, ulei, ceapa, bulion, verdeata, piper, sare, boia, cimbru.

Ingrediente:Cartofi cu carne de manzat

  • 1/2 kg carne (de preferat mânzat)
  • 1 kg cartofi
  • 4 linguri ulei (untură)
  • 2 cepe
  • 2 linguri bulion (sau 3 roşii)
  • 1 legătură verdeaţă (pătrunjel sau/şi mărar)
  • piper măcinat
  • sare
  • optional: 1/2 linguriţă boia
  • cimbru

 

Mod de preparare:

Carnea se curătă de pielite, se spală şi se taie bucăţi mai mici.

Intr-o cratită de 3 I se pun la prăjit în ulei carnea şi ceapa tăiată mărunt. Când carnea s-a rumenit, se adaugă 1 pahar de supă sau apă şi se lasă să fiarbă până ce carnea se moaie. Dacă este vorba de o carne mai tare, care trebuie fiartă mai mult, se adaugă de mai multe ori supă sau apă.

Când carnea s-a muiat (intră furculita uşor în ea) se adaugă cartofii tăiati cubulete şi sarea, apoi se completează cu supă sau apă, cât să acopere cartofii.

Se continuă fiertul până ce cartofii s-au înmuiat. Atunci se adaugă bulionul (sau roşiile tăiate mărunt), piperul, eventual boiaua şi cimbrul. Se mai dă în clocot de câteva ori, apoi se pune verdeaţa tocată şi mâncarea poate fi servită.

Ca variantă, mentionăm faptul că în Ardeal, atunci când se pun cartofii la fiert, se adaugă şi „o mână” de jumări de porc.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.