Carpaccio cu sparanghel

Printeaza

Carpaccio cu sparanghel din: sparanghel, zeama de lamaie, portocale, smantana, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Carpaccio_cu_sparanghel

  • 400 g sparanghel alb
  • 3 linguri de zeamă de lămâie
  • 2 portocale
  • 2 linguri de creme fraîche
  • 2 linguri de smântână
  • 2 linguri de oţet cu tarhon
  • 3 linguri de ulei din sâmburi de struguri
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Sparanghelul se spală şi se curăţă de coajă şi de capetele lemnoase. Tijele curăţate se opăresc apoi circa 5 minute în apă clocotită, după care se taie felii subţiri (pe lung).

Feliile de sparanghel se aranjează în farfurii şi se stropesc cu 2 linguri de zeamă de lămâie. Portocalele se curăţă de coajă şi de pieliţele albe din interior şi se filetează. Zeama se colectează.

Se amestecă crqme fraîche, smântână, oţetul, uleiul, sucul deportocale şi zeama de lămâie rămasă, apoi sosul se condimentează cu sare şi piper.

Fileurile de portocale se aranjează peste feliile de sparanghel, iar pe deasupra se repartizează sosul. Carpaccioul se poate servi împreună cu felii de şuncă şi cu pâine albă proaspătă.

Carpaccio cu sparanghel

Carpaccio_cu_sparanghel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.