Deliciu marin: Carpaccio de ton

Printeaza

Carpaccio de ton din: ton, salota, ulei, sherry, otet de sherry, sare, piper, capere.

Ingrediente:Carpaccio de ton

  • 400 g ton proaspăt
  • 1 şalotă
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 linguri de sherry sec
  • 1 linguriţă de oţet de sherry
  • sare
  • piper
  • 3 linguriţe de capere

 

Mod de preparare:

Tonul se congelează bine ambalattimp de 2 ore. Şalota se taie mărunt.

Uleiul de măsline se amestecă bine cu sherry-ul, oţetul de sherry, sarea şi piperul. Caperele se scurg şi se toacă mărunt. Se adaugă în sos cubuleţele de şalotă şi caperele tocate.

Tonul congelat se taie cel mai bine în felii subţiri cu ajutorul unui aparat special de tăiat.

Feliile de ton se aranjează pe un platou, se toarnă sosul pe deasupra şi se marinează cel puţin 30 de minute (acoperite), apoi se servesc.

 

Carpaccio de ton

Carpaccio de ton

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.