Carne de vita Bulgogi
PrinteazaBulgogi înseamnă în coreeană „carne de foc” şi este cel mai popular fel de mâncare cu carne de vită coreean.
Reţeta are la bază o marinată simplă, din ingrediente de provenienţă asiatică uşor de procurat: sos de soia, mirin (vin de orez), ulei de susan, seminţe de susan, usturoi, ghimbir şi zahăr.
Se alege o bucată de carne fragedă, vrăbioară sau antricot fără os. Carnea se bate puţin, cu lama unui cuţit greu, apoi se marinează câteva ore.
Potrivit unora dintre reţete puteţi să tăiaţi carnea în fâşii subţiri şi să o prăjiţi la foc iute, amestecând continuu. Alte reţete recomandă bucătarului să prepare carnea pe un grătar foarte încins şi să o taie fâşii ulterior.
A doua metodă oferă rezultate mai interesante decât prima. Marinata poate fi folosită ca sos. Ea se încălzeşte până mai scade, în timp ce se prepară carnea, şi se serveşte alături de o porţie de orez aromat.