Carne de mistret cu fructe

Printeaza

Carne de mistret cu fructe din: carne de mistret, visine confiate, rozmarin, usturoi, sare, ulei de masline, piper, vin rosu, supa de vita, amidon de porumb si stafide.

Ingrediente:Carne de mistret cu fructe

  • o lingură rozmarin
  • 1 căţel de usturoi
  • 1/2 linguriţă sare
  • o linguriţă ulei de măsline
  • 450 g muşchi de mistreţ dezosat
  • piper proaspăt măcinat
  • 50 ml vin roşu
  • 1/2 ceaşcă vişine confiate
  • 1/2 ceaşcă supă de vită
  • 1/2 ceaşcă apă
  • o lin­guriţă amidon de porumb
  • 2 linguri stafide

 

Mod de preparare:

Jumătate din rozmarin, sarea şi usturoiul se zdro­besc până se omogenizează, apoi se adaugă uleul de măsline. Se ung bucăţile de carne cu pasta rezultată şi se pun într-o ti­gaie. Se potriveşte de sare şi piper şi se lasă la rece 20 minute.

Se încălzeşte grill-ul la 190 °C şi se frige carnea.

Vinul şi vişinele se fierb la foc mic. Se adaugă supa de vită, apa, amidonul de porumb şi restul de rozmarin şi se ames­tecă până când devine un sos consistent, circe 5 minute. Se presară apoi stafidele, sare şi piper.

Carnea friptă se serveste cu sos.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.