Bulion de ardei in stil italian

Printeaza

Bulion de ardei in stil italian din: rosii, ardei, ceapa, usturoi, ardei iuti, ulei, zahar, sare, bulion de rosii, dafin, cimbru, suc de lamaie.

Ingrediente:Bulion de ardei in stil italian

  • 500 g roşii cărnoase
  • 1 kg ardei capia
  • 4 cepe
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 ardei iuţi roşii
  • 4 linguri ulei
  • 1 linguriţă zahăr
  • sare
  • 2 linguri bulion de roşii
  • 2 foi de dafin
  • 1 linguriţă cimbru tocat suc de lămâie
  • 4 borcane de 250 ml

 

Mod de preparare:

Se opăresc roşiile, se decojesc şi se taie pulpa cuburi. Se taie cuburi şi pulpa ardeilor capia. Ceapa, usturoiul şi ardeii iuţi se toacă şi se călesc în 4 linguri de ulei.

Se adaugă peste ceapă şi roşiile, ardeii capia, 1 linguriţă de zahăr, piper, sare, 2 linguri bulion de roşii, 2 foi de dafin, cimbru, câteva picături suc de lămâie şi se fierb toate 30 min. Se toarnă bulionul în borcane şi se închid ermetic.

Se pun borcanele cu bulionul într-un loc întunecos şi răcoros, astfel se păstrează timp de aproape 3 luni. Pasta se serveşte caldă sau rece, pe felie de pâine, cu paste sau garnitură pentru preparate la grătar.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.