Budinca de mere cu stafide si bezea

Printeaza

Budinca de mere cu stafide si bezea din: stafide, oua, brânză de vaci, zahăr vanilat, zahăr pudră, budincă de vanilie, lapte, coaja de lamaie, suc de lamaie, unt, zahăr fin, oţet de vin alb, pâine baghetă, mere.

 

Ingrediente:

  • 50 g stafide
  • 2 ouă
  • 500 g brânză de vaci
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 60 g zahăr pudră
  • 1/2 plic budincă de vanilie
  • 4 linguri lapte
  • coaja rasă de la 1/2 lămâie
  • 50 g unt topit
  • 30 g zahăr fin
  • 1 linguriţă oţet de vin alb
  • 1 pâine baghetă
  • 2 ouă
  • 400-500 ml lapte
  • 2 mere decojite şi tăiate felii
  • sucul de la 1/2 lămâie
  • 40 g unt pentru uns forma

 

Mod de preparare:

Se înmoaie stafidele în apă fierbin­te şi se lasă să se scurgă. Se separă ouăle şi se amestecă gălbenuşurile cu brânză de vaci, zahăr vanilat şi zahăr pudră.

Se dizolvă praful de bu­dincă în lapte, apoi se înglobează în amestecul de brânză şi se adaugă coajă de lămâie.

Se taie felii pâinea baghetă. Se bat ouăle cu lapte şi se înmoaie feliile de pâine în această compoziţie.

Se unge cu unt o formă mare de sufleu şi se aşază în ea feliile de baghetă. Se pune deoparte o cantitate mică de cremă de brânză, restul se reparti­zează în formă.

Se încrustează mere­le deasupra şi se acoperă cu crema de brânză pusă deoparte.

Se mai aşază deasupra un strat de felii de baghetă. Se stropeşte cu unt topit şi se coace budinca cca 50 min. în cup­torul încins la 180 °C, acoperită cu folie de aluminiu.

Se bat albuşurile, înglobând treptat zahărul. La final se înglobează şi oţetul. Se scoate budinca din cuptor’şi se repartizează deasupra compoziţiâ de bezea.

Se lasă să se rumenească puţin la cuptor şi se serveşte caldă.

Budinca de mere cu stafide si bezea

Budinca_de_mere_cu_stafide_si_bezea

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.