Budinca de orez cu sos de vin

Printeaza

Budinca de orez cu sos de vin din: lapte, orez, zahar, lamaie, oua, struguri, unt, stafide, pesmet.

Ingrediente:Budinca de orez cu sos de vin

  • 1 l lapte
  • 500 g orez
  • 350 g zahăr
  • 50 g coajă de lămâie
  • 0,5 g zahăr vanilat
  • 6 ouă
  • 500 g boabe de struguri confiate
  • 100 g stafide
  • 50 g unt
  • 50 g pesmet

Mod de preparare:

Se fierbe orezul cu laptele şi cu jumătate din cantitatea de zahăr. Se freacă gălbenuşurile cu restul de zahăr.

Se ames­tecă orezul fiert şi răcit, zahărul vanilat, coaja de lămâie, stafi­dele, boabele de struguri confiate şi albuşurile bătute spumă.

Se răstoarnă în forma unsă cu unt şi tapetată cu zahăr tos. Se coace în cuptor, la foc potrivit, se lasă până se rumeneşte şi se desprinde de pe formă.

Se serveşte tăiată în porţii, cu sos de vin.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.