Budinca de mei

Printeaza

Budinca de mei din: mei, ulei de cocos, sirop de agave, fulgi de cocos.

Meiul a fost cultivat pentru prima dată în urmă cu aproximativ 8.000 de ani în regiunea asiatică cunoscută acum ca China. De acolo, s-a răspândit treptat în alte părți ale lumii, inclusiv Europa și Africa.

Meiul este o plantă anuală cu tulpini subțiri și flori în formă de spic. Boabele de mei sunt mici, rotunde și de culoare galbenă până la albă, având o dimensiune de aproximativ 2-3 mm în diametru.

Meiul este folosit în bucătăria asiatică și în alte culturi pentru a prepara o varietate de mâncăruri. Poate fi gătit ca o alternativă sănătoasă la orez sau poate fi utilizat în amestec cu alte cereale pentru a crea pâine, paste sau cereale pentru micul dejun. De asemenea, boabele de mei pot fi măcinate pentru a obține făină de mei.

 

Ingrediente:Budinca de mei

  • 300 g mei
  • 600 ml apa
  • 6 linguri ulei de cocos
  • vanilie
  • sirop de agave
  • 4 linguri pudră de roşcove
  • 3 linguri fulgi de cocos

 

Mod de preparare:

Se lasă la hidratat peste noapte 300 g mei crud. A doua zi se scurge, se sdaugă 600 ml apă şi se fierbe 15 minute, amestecând.

Se lasă să se răcească.

Se pasează meiul rece cu 6 linguri ulei de cocos, miezul de la un baton de vanilie, 6 linguri sirop de agave, 4 linguri pudră de roşcove şi 3 linguri fulgi de cocos.

Se aşază în forme de silicon; se dau la frigider 30 minute.

Se adaugă felii de portocală fără coajă şi pieliţe.

Se dau la frigider încă 30 minute.

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.