Budinca de ciuperci cu smantana

Printeaza

Budinca de ciuperci cu smantana din: ciuperci, unt, oua, faina, lapte, smantana, pesmet, cascaval.

Ingrediente:Budinca de ciuperci cu smantana

  • 500 g ciuperci champignon
  • 100 g unt
  • 3-4 ouă
  • 1 lingură făină
  • 1 pahar lapte
  • 3 linguri smântână
  • 2 linguri pesmet
  • sare
  • 50 g caşcaval

 

Mod de preparare:

Cureţi ciupercile, le speli şi le fierbi în apă clocotită cu sare. Le scurgi şi le tai în felioare. Căleşti făina în unt încins şi stingi treptat cu laptele, amestecând până se îngroaşă sosul alb. Adaugi smântână, ciupercile şi sare după gust.

După ce se răceşte compoziţia, adaugi gălbenuşurile şi albuşurile bătute spumă. Intinzi compoziţia de ciuperci, presari puţin pesmet şi razi deasupra caşcaval.

Coci în cuptor, la foc mediu, 1/2 oră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.