Bruschete cu creveti

Printeaza

Bruschete cu creveti din: creveti, ceapa, ardei, usturoi, smantana, piper, paine.

Ingrediente:Bruschete cu creveti

  • 150 g creveţi
  • 2 cepe verzi
  • 1 căţel de usturoi mare
  • 1 ardei gras roşu
  • 1/2 linguriţă coajă de lămâie rasă
  • 1 lingură smântână
  • 1 praf de piper de Cayenne
  • paine

 

Mod de preparare:

Se amestecă într-un castron mare 150 g creveţi decorticaţi, fierţi şi tăiaţi mărunt împreună cu 2 cepe verzi tăiate rondele, 1 căţel de usturoi mare, pisat, 1 ardei gras roşu tăiat cubuleţe, 1/2 linguriţă coajă de lămâie rasă, 1 lingură smântână şi 1 praf de piper de Cayenne.

Se pasează cu blenderul, iar pasta obţinută se ţine la frigider timp de 4 ore înainte de a fi folosită.

Separat, se bat 2 linguri smântână împreună cu 1 ou; se scufundă feliile de pâine albă în spuma obţinută şi se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se repartizează deasupra pasta de creveţi; se unge din nou cu spumă de ou şi se presară seminţe de susan.

Se coc bruschetele timp de cca 25 min. la cuptorul încins la 200 °C.

Se servesc presărate cu rondele de ceapă verde şi ornate cu creveţi întregi fierţi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.