Broccoli
PrinteazaBroccoli
Deşi unii cercetători susţin că broccoli a fost menţionat de Apicius, autorul roman al unei cărţi de bucate, în Europa nu există dovezi ale prezenţei sale înainte de 1560, când a fost pentru prima dată menţionat în Franţa.
Numele provine de la cuvântul latin brachium, care însemnă braţ puternic sau creangă.
In 1922, fraţii de origine italiană Stefano şi Andrea D’Arrigo au început să cultive această legumă în San Jose, California. Atunci când ei au adus câteva lăzi în cartierul North End din Boston, unde locuia o înfloritoare comunitate italiană, broccoli şi-a câştigat, în sfârşit, aprecierea.
Popularitatea de care se bucură acesta legumă în prezent, se datorează, în mare parte, conţinutului său de calciu şi antioxidanţi eficienţi în combaterea cancerului. Broccoli se fierbe la abur sau se prepară stir-fry, deoarece substanţele sale nutritive se dizolvă în apă.