Bretzel

Printeaza

Bretzel este o fâşie de aluat preparat din făină albă şi drojdie, împletită în forma unui opt şi coaptă la cuptor. Covrigii pot fi crocanţi sau moi; deseori peste ei se presară cristale mari de sare.

Inainte de coacere, covrigii modelaţi din aluat sunt înmuiaţi într-o soluţie de hidroxid de natriu, căreia îi datorează crusta caracteristică, maro lucioasă. Denumirea „bretzel” provine de la bracellus, cuvântul latin pentru „braţe încrucişate”.

Romanii obişnuiau să îşi încrucişeze braţele în timpul rugăciunilor, cu mâinile sprijinite pe umeri, iar covrigul a fost iniţial o pâine rituală romană.

De originea covrigilor se leagă însă şi multe alte legende.

Numiţi brezl sau brezn, covrigii moi sunt savuraţi în întreaga Germanie precum şi în Statele Unite, unde sunt vânduţi proaspeţi de către vânzători ambulanţi sau congelaţi în supermarketuri.

Americanii au inventat covrigii „pretzel”, care sunt mai mici şi uneori acoperiţi cu o glazură de ciocolată albă sau maro.

Deoarece sarea presărată pe covrigi produce sete, covrigii sunt serviţi, în mod tradiţional, în baruri şi localuri, pentru a încuraja consumul de bere.

 

Bretzel

Bretzel

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.