Covrigi sarati

Printeaza

Covrigi sarati din: faina, unt, oua, drojdie, lapte, zahar, sare.

Ingrediente:Covrigi sarati

  • 360 g făină
  • 250 g unt
  • 3 ouă
  • 25 g drojdie
  • lapte
  • un cub de zahăr
  • sare

 

Mod de preparare:

Dizolvăm 25 g drojdie în 4 linguri lapte cu un cub de zahăr.

Frământăm 360 g faină, cu 250 g unt, 3 albuşuri bătute spumă, sare după gust, adăugăm drojdia, batem tare cu lingura de lemn şi apoi lăsăm să dospească 1/2 oră.

Se întinde o foaie, din care se decupează covrigii cu ajutorul unei forme speciale; se pun în tavă, se ung cu gălbenuşurile frecate cu sare.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.