Branza cu curry in iaurt cu nucsoara

Printeaza

Branza cu curry in iaurt cu nucsoara din: brânză, foi de dafin, praf de nucşoară, cimbru, usturoi, pastă de nucşoară, praf de coriandru, smântână grasă, garam maşala, pastă de usturoi, sare, pastă de ghimbir, nucşoară verde, praf de coajă de nucşoară, ulei, ceapă, praf de chili, şofran (dizolvat în 15 ml lapte), praf de şofran, vetivier (kewda), iaurt din smântână cu foarte puţin whisky.

Ingrediente:Branza cu curry in iaurt cu nucsoara

  • 1 kg brânză tăiată cuburi mici
  • 2 foi de dafin
  • 3 g praf de nucşoară
  • 3 beţe de cimbru
  • 6 căţei de usturoi
  • 2 linguriţe pastă de nucşoară
  • 5 g praf de coriandru
  • 120 g smântână grasă
  • 8 g garam maşala
  • 40 g pastă de usturoi
  • sare după gust
  • 40 g pastă de ghimbir
  • 6 g nucşoară verde
  • 3 g praf de coajă de nucşoară
  • 80 ml ulei
  • 200 g ceapă fiartă
  • 10 g praf de chili
  • 0,5 g şofran (dizolvat în 15 ml lapte)
  • 4 g praf de şofran
  • 3 picături de vetivier (kewda)
  • 180 g iaurt din smântână cu foarte puţin whisky

Mod de preparare:

Se încinge uleiul într-o tigaie. Se adaugă usturoiul, frunzele de dafin, beţele de cimbru şi nucşoara verde. Se sotează la foc potrivit, până încep să se sfărâme. Se adaugă pasta de usturoi şi se sotează două-trei minute.

Se adaugă pasta de ghimbir şi cea de usturoi, chili roşu, praful de şofran, praful dc coriandru, pasta de coajă de nucşoară şi sarea. Se adaugă cuburile de brânză, se amestecă şi se lasă pe fac cinci minute.

Se adaugă iaurtul şi o jumătate de cană de apă caldă, se lasă să dea în clocot puţin, apoi se reduce focul şi se lasă la fiert până când uleiul se separă de sos.

Se reduce focul. Se adaugă crema, praful de nucşoară, garam maşala, praful de coajă de nucşoară, amestecul de vetivier şi şofran.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.