Bauturi traditionale: Visinata
PrinteazaVisinata din: visine, zahar, alcool alb sau palinca.
Pentru o damigeană de 10 I:
- 8 kg vişine foarte bine coapte
- 2 kg zahăr
- 1,5-2 I alcool alb (sau palincă)
Mod de preparare:
Intr-o damigeană de 10 I se pun 8 kg vişine spălate, peste care se toarnă 2 kg zahăr. Damigeana se ţine la soare câteva zile, apoi, după ce vişinele îşi lasă zeamă şi fermentează se va ţine la umbră.
După ce zeama începe să fie alcoolizată, se toarnă alcoolul (cam la o lună după ce au fost puse vişinele în damigeană). Se mai lasă până spre toamnă – iarnă, când poate fi consumată.
In Muntenia, în loc de alcool sau palincă, se foloseşte ţuică, însă vişinata în acest caz va avea un miros specific care nu este apreciat de toată lumea.
Pofta buna!