Bauturi traditionale: Visinata

Printeaza

Visinata din: visine, zahar, alcool alb sau palinca.

Ingrediente:Bauturi traditionale: Visinata

Pentru o damigeană de 10 I:

  • 8 kg vişine foarte bine coapte
  • 2 kg zahăr
  • 1,5-2 I alcool alb (sau palincă)

 

Mod de preparare:

Intr-o damigeană de 10 I se pun 8 kg vişine spălate, peste care se toarnă 2 kg zahăr. Damigeana se ţine la soare câteva zile, apoi, după ce vişinele îşi lasă zeamă şi fermentează se va ţine la umbră.

După ce zeama începe să fie alcoolizată, se toarnă alcoolul (cam la o lună după ce au fost puse vişinele în damigeană). Se mai lasă până spre toamnă – iarnă, când poate fi consumată.

In Muntenia, în loc de alcool sau palincă, se foloseşte ţuică, însă vişinata în acest caz va avea un miros specific care nu este apreciat de toată lumea.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.